GOTUJEMY wg 5 PRZEMIAN
Darmowy licznik odwiedzin
licznik odwiedzin
Durszlak.pl
środa, 30 października 2013
Blog

A tu umieszczam tu przepisy z książki, która jeszcze bardziej rozbudziła moją smakową wyobraźnię, bo była moją pierwsza wege książką kucharską, z której mogłam korzystać. Oto króciutka historia mojego postanowienia:

Jakiś czas temu, w czasie gdy przeżywałam jeden z najtrudniejszych momentów mojego życia, niby przypadkiem (nie wierzę w przypadki) obejrzałam film Julie i Julia.

Film miał tylko za zadanie oderwać mnie od rzeczywistości, ale zrobił coś o wiele więcej- wlał w serce kroplę radości, która bardzo mi wtedy pomogła…

Mam w swoim księgozbiorze pierwszą wegetariańską książkę, jaka wyszła w Polsce po 1990r- KUCHNIA WEGETARIAŃSKA Sarah Brown.

Dostając ją w prezencie obiecałam sobie, że wypróbuję wszystkich przepisów, jakie zostały tam umieszczone. Ale cóż, minęło kilkanaście lat, a ja nie zrealizowałam tej obietnicy i teraz właśnie postanowiłam, że czas najwyższy ją spełnić.

Nie będę, tak jak główna bohaterka filmu, gotować codziennie, ale kiedy tylko znajdę natchnienie zrealizuję jeden przepis z tej książki, opisując nie tylko samą potrawę, ale również jak wygląda jej przygotowanie, co działo się przed, po i w trakcie tworzenia, zrobię fotografie, no i przede wszystkim zamienię przepis na 5 Przemian!!!

Chciałbym również móc dzielić się z Wami tymi potrawami nie tylko słowami i obrazem, ale też smakiem- chciałabym, żebyście Państwo tego spróbowali. Nie mam jeszcze pomysłu, jak to zrealizować, ale jak ma się coś podziać, to się podzieje, więc wysyłam w eter moje marzenie z nadzieją, że się spełni:)

Wszystkie przepisy-opisy z tej książki będą na podstronce BLOG

lub tu:

TORTILLE

PĘCZAK Z POMIDORAMI I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ








13:26, awroblog , BLOG
Link Dodaj komentarz »
środa, 27 lipca 2011
PĘCZAK Z POMIDORAMI I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
"Bardzo dobry jest na gorąco zapieczony z serem, jak i na zimno jako oryginalna sałatka" (cytat z przepisu)
niedziela, 15 maja 2011
TORTILLE
Tradycyjne meksykańskie naleśniki z mąki kukurydzianej, tutaj zmieszanej z pszenną razową. Z nadzieniem z fasoli są smaczne i bardzo pożywne.